Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

Wat eten we vandaag?


ijsvogeltje

ijsvogeltje

03-03-2015 om 19:03

echt lekkere spruiten

Een van onze winterfavorieten: stoofpotje met spruiten, wortel, aardappel en draadjesvlees.

Gisteravond heeft het vlees al een paar uur gesudderd. Daar heb ik nu een gesnipperd uitje bij gedaan, spruiten, winterwortel in stukken en - ietsje later zodat het gelijktijdig gaar is - vastkokende aardappelen in stukken. Lekker veel vocht (met bouillonblokje + restje jus) in de pan laten. Echt heerlijk!

Morgen nog een keer Hollandse pot, want de aardappelen moeten op. Dan met bloemkool en een kipschnitzel.

Daarna hebben we voorlopig wel weer even genoeg aardappelen en vlees gegeten:-)

amk

amk

03-03-2015 om 20:03

gruffalo

ben ik wel benieuwd welk proces er voor het invriezen zit wat voor saus bv.

Tanneke de Mey

Tanneke de Mey

03-03-2015 om 20:03

Wat ik at

Gister komkommerroerbak met sesam en omelet uit de laatse Allerhande. Ik vond het wel ok, zoon vond het erg lekker en het was erg makkelijk en snel klaar.

Vanavond spruitjesboerenkoolstampot en sausijzen met witte wijnsaus

Morgen en overmorgen spaghetti met Bolognesesaus uit de diepvries en rode curry met kip.

Vrijdag weer boodschappen doen

gisteren

boerenkoolstamppot met spekjes en gehaktbal( ik wilde worst maar daar houden de kinderen niet van dus compromis )
vandaag broccolipaprikasoep voor dochter( lang leve de restjes )
gebakken rode aardappeltjes met schil, worteltjes kipsnitzel( voor de kinderen.
Morgen lasagne met courgette, rode ui,prei,tomaat,paprika etc.
De ene kant heel veel paprika voor dochter en de andere kant veel courgette en rode ui voor mij in het midden stuk voor zoon met gewoon alles een beetje met salade en komkommer.
Manlief haat pastagerechten dus die mag het restje boerenkool.

Donderdag friet... met rauwkost en fruit(ik hou niet van friet dus ik maak gegrilde groenten en restje lasagne)

Vrijdag prei met kip en aardappelpuree.

Moni

Moni

03-03-2015 om 21:03

pasta met stracotta de heer en stukjes snijboon

Stracotta de Heer is op dit forum geregeld voorbij gekomen. Ik maak het ook, in de slowcooker. Ik maak dit stoofgerecht van stukjes rundvlees zonder groenten (wel met tomatensaus) zodat ik het makkelijker per keer kan combineren en met meerdere porties tegelijk kan invriezen.
Vandaag de laaste portie uit de vriezer gehaald. Ik hoef dan na het werk alleen de pasta te koken en dit keer de snijbonen gaar te stomen. Daarna gaat alles door elkaar en heb ik een lekkere maar ook makkelijke maaltijd.

Binnnenkort weer een nieuwe voorraad maken.

Anneque

Anneque

04-03-2015 om 07:03 Topicstarter

Geroosterde groenten

Leuk dit!
Juline, jij had dus ook schorseneren gisteren! Ik vind het schoonmaken (het was mijn debuut) totaal geen probleem, snap niet dat dat zo berucht is. Ze waren heel lekker, maar ik eet ze de volgende keer niet met penne. Lijkt te veel op elkaar

Wij eten vanavond soep van palmkool (cavolo nero) en geroosterde groenten (in elk geval bietjes, zoete aardappel, pompoen en verder alles wat aan het verleppen is) uit de oven met zilvervliesrijst.

Juline

Juline

04-03-2015 om 14:03

Schorseneren

Nou, het schoonmaken had mijn man dit keer gedaan . Ik vind het toch wel een werk hoor. De kleur is wat minder, samen met aardappels op het bord is het wel veel van hetzelfde. Smaak is goed, wat had jij voor saus bij de penne, Anneque?

grappig

Kijk ik hier voor het eerst in en heel lange tijd, komt dezedraad voorbij.
Maandag mihoen met gefrituurde tempeh. Dinsdag rest mihoen met nasi. Vandaag liggen de gehaktballen in de pan met jus, straks nog even aardappeltjes bakken en sperziebonen koken. Morgen witte rijst met boeuf bourguignon (uit diepvries, want ben laat thuis)

Anneque

Anneque

04-03-2015 om 16:03 Topicstarter

Juline (schorseneren)

Nou, ik had ze dus met penne en een soort bechamel - Parmezaanse kaassaus. Lekker wel, maar echt veel te uniform op dat bord. Bleke penne, bleke schorseneren in een bleke saus. Had er eigenlijk Spaanse peper overheen moeten raspen voor wat kleur en pit. Evengoed was het lekker en de omelet met raapsteeltjes was heerlijk.

Heb de zwarte koolsoep van vandaag al geproefd en die is echt heerlijk geworden. Heel simpel maar erg lekker.

mijk

mijk

04-03-2015 om 17:03

Ik weet het nog niet

het plan was boontjes met aardappelpuree en stoofvlees maar ik zette het vlees wel erg laat op. Het alternatief is denk ik hetzelfde met een worstje (we hebben een koe en een varken in stukjes in de vriezer liggen) en dan morgen iets origineels met het stoofvlees al zal mijn gezin wel om frietjes stoofvlees gaan zeuren dan.

Gisteren aten we Surinaamse vis: dit recept http://www.kayotic.nl/blog/surinamese-fish-masala

Morgen zou zoon koken en die wil schnitzels met gebakken aardappels en witlofsalade maken (maar dat hangt dan van het stoofvlees af) Wat dochter vrijdag van plan is heb ik nog niet gehoord..

Mijk

Anneque

Anneque

05-03-2015 om 07:03 Topicstarter

Koolraap

Wij eten vandaag koolraap met een biefstukje. Nou ja, biefstuk, het zijn de stooflappen van de Lidl die zich verrassend goed als biefstuk laten behandelen

Verder weet ik het nog niet, ik denk gewoon aardappels. En wat geroosterde bietjes die over zijn van gisteren.

Anneque

Koop je dan gewoon stooflappen en bak je die dan zo kort als een biefstuk?

Anneque

Anneque

05-03-2015 om 17:03 Topicstarter

Emine

Ja, precies. Lukt niet bij alle stooflappen hoor, maar bij deze gaat dat prima. Soms is het verschil met echte biefstuk niet te merken, soms is het idd ietsje taaier. Als het dikke stukken zijn, zou je ze wat dunner en malser kunnen slaan, nog niet geprobeerd. Het zijn de stooflappen van de Lidl, twee Beter Levensterren, €6,- per 5oo gram. Lekker hoor!

Charis

Charis

05-03-2015 om 17:03

Ja maar

ik snap het niet! Een stooflap moet minstens 2 uur opstaan, een biefstukje een paar minuten. Lijkt me een gevalletje verkeerde etikettering . Of zou het ermee te maken hebben dat Lidl vaak plakvlees verkoopt?

Moni

Moni

05-03-2015 om 17:03

Kan best kloppen

In DWWD college is de chef Kranendonk te gast geweest. Hij gebruikte sucadevlees als biefstuk, wel wat langer bakken, maar dan wel het 'echte' sucadevlees. Veel vlees dat verkocht wordt als sucadevlees, ribeye of andere soorten worden van een veel groter deel gesneden dan eigenlijk de bedoeling is. En dan verkocht als zijnde dat deel.

Ik ga dat vlees van de Lidl ook eens proberen.
Zelf hebben we laatst longhaas gegeten, 4,50 per 500 gram. Lekkerder dan biefstuk namelijk meer smaak. En prachtig rood vlees met de bite van biefstuk.

Kinne

Kinne

05-03-2015 om 19:03

spruiten uit de wok

Vandaag spruiten uit de wok met banaan,appel,kokos genipperd uitje en verse gember. Was een probeersel en werd met gemengde gevoelens ontvangen. Gelukkig vond een meerderheid het lekker. Daarbij aardappelen en een gehaktbal.

Morgen kip Hawaii. Niet uit een pakje maar vond op een blog een heerlijk recept. Maak er ook komkommersla bij.

Anneque

Anneque

05-03-2015 om 19:03 Topicstarter

plakvlees

Nee hoor, tis echt geen plakvlees. Dat geldt vziw vooral voor al die zogenaamd luxe stukjes vlees uit de vriezer: hertenbiefstuk en zo. Dit is vers vlees, en dat ze het als stooflappen verkopen snap ik echt niet, er zit dus ook totáál geen vet aan. Wat daarvan over moet blijven na uren stoven is me een raadsel.

Het is ook 2 sterren vlees hè, Beter Leven. Net niet biologisch maar het schurkt er tegenaan.

Het was Herman den Blijker die me ooit op dat idee bracht, maar idd, Kranendonk heb ik zoiets ook wel eens zien doen.

Brianna F

Brianna F

05-03-2015 om 19:03

Hier

Gisteren savooiekoolstamp met spekjes, gedroogde tomaatjes, paprika, geitenkaas, knoflookteentje en uitje.
Vandaag zuur vlees met rode kool en aardappelpuree.

Anneque

Anneque

06-03-2015 om 07:03 Topicstarter

En vandaag...

Weet ik het niet! Ik denk dat het mihoen wordt, maar het kan zomaar omslaan in pasta alla Carbonara. Misschien wacht ik tot de kist er is, en beslis dan ter plekke wat het wordt.
Of jullie brengen me nog op[ een idee..

vandaag

verse tortelini (4 kazen) met gerookte zalm en snijboontjes.
OHHHHH, zuurvlees! Lekker! Kan ik echtgenoot ieder moment van de nacht voor wakker maken. Ga ik binnenkort weer eens maken. Goede inspiratie weer.

Anneque

Anneque

07-03-2015 om 08:03 Topicstarter

Soepkip

Gisteren is het toch mihoen geworden, met roergebakken witte kool.
Vanavond gaat de soepkip in de pan!

schorseneren, tempheh… dan eet ik maar gewoontjes. Ik kan hier nog iets leren. Anneque, als jij een lekker recept hebt voor de mihoen met witte kool: graag!

AMK wat er voor af ging aan de vriezer, nou… als wij een rustige dag hebben in het weekend zoals vandaag, dan maak ik bijvoorbeeld een mega grote hoeveelheid bolognesesaus. met wortel, bleekselderij, courgette, spekjes enzovoort. veel werk maar lekker. Vandaag met 2kg gehakt, voldoende voor de komende weken. Zometeen de vriezer in en dan op een werkdag alleen even opwarmen en wat pasta er bij maken. niks exotisch, wel makkelijk en lekker. Mijn dochter is een moeilijke eter, en ondanks dat hier flink wat groente in zit eet ze het prima op.

vandaag eten we club sandwich met veel tomaat, sla etc er bij. Dochter zag net rabarber liggen in de supermarkt en ondanks dat het ontzettend duur was (buiten het seizoen he) heb ik het maar gekocht, ze is er gek op. met een beenhammetje er bij, lekker voor morgen. Maandag macaroni met spinazie en prei, en dinsdag de zelfgemaakte-lasagne-uit-de-vriezer.

Anneque

Anneque

07-03-2015 om 15:03 Topicstarter

Gruffalo

Ik had hier een aangepaste versie van gemaakt:
http://www.okokorecepten.nl/recept/noedels/noedels/nigella-lawson-noedels-sesamzaad

En die kool: dat is, vrees ik, niet meer dan wat er staat: roergebakken witte kool. Ik snijd de kool zo fijn mogelijk en bak die in wat olie. Als ik tomaten heb, doe ik er daar een paar van bij. Die heb ik nu niet, en het werd een schepje sambal en een snuf zout. Erg simpel dus.

poging

Straks ga ik een poging wagen op zelfgemaakte kroketten. Nooit gedaan, maar een uitdaging in de keuken ga ik niet uit de weg.

amk

amk

07-03-2015 om 19:03

pompoen-brocolli soep

we hadden nog een halve pompoen en wat brocolli (van die pasta met brie enzo) en daar heb ik op de manier van mijn collega soep gemaakt: knoflookje, uitje, even aanzetten (baken, brocolie en brie erbij, bouillionblokjes naar smaak, 10 minuten koken, staafmixer er over, en dan serveren met kip-, ham- of andere vlees reepjes of voor een vegetarische variant natuurlijk niet. en een flinke lepel creme fraiche, kookroom, slagroom of yoghurt.

Morgen eten we kaasburgers (van geraspte kaas, heel fijn gensipperd uitje, gembersiroop, mexicaanse kruiden of een ander kruidenmengesel met pit, beetje kneden dan door ei, panneermeel, ei en weer panneermeel) worteltjes en rostikoekjes.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.