Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

Wat is jullie " guilty pleasure" op eetgebied?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Chocomousse

Das duidelijk; zelfgemaakte chocomousse. 1 a 2 keer per jaar maak ik een veel te grote hoeveelheid chocomousse. hmm, heerlijk! lastig om te wachten tot na het eten :-)

sinaasappel

sinaasappel

08-01-2013 om 19:01

Guilty?

Vers gebrande noten, donkere chocola,oude boerenkaas, zelf gesneden en gebakken patat, heerlijk ! En zonder me schuldig te voelen, waarom zou ik. Ik eet dat lekkers toch niet elke dag!

Mea Proefrok

Mea Proefrok

08-01-2013 om 19:01

Zoveel

Paprikaribbelchips van Lays. Een brok donkere chocolade een beetje dunken in je espresso en dan opeten. Een warme croissant met kruidenboter en Spaanse salami. Echt goeie Vlaamse friet. Pastilla. Een enorm broodje falafel met heel veel soorten rauwkost en twee lagen saus.
Van de meeste zoete dingen (Tikkels, slagroom) word ik al snel misselijk, maar hartig lekkers kan ik (helaas) vrijwel eindeloos dooreten. Vandaar dat mijn voorraadkast uitsluitend dingen als Nijntjekoekjes bevat (kleffe kartonnen hap, brrr).
O ja, waar ik niet langs kan lopen zonder er eentje te kopen: de Vietnamese bapaobroodjes op de Stadhuisbrug in Utrecht.

JansjeRommy

JansjeRommy

08-01-2013 om 20:01

O jai

Guilty pleasures kunnen toch ook leuk zijn? Ik herken er ook wel een paar hier verder. Zowel hartig als zoet. Tikkels....ja! Moet ik weer eens kopen, paprikachips, roze koeken, inderdaad cakebeslag, maar ook ( nog niet genoemd) met ansjovis gevulde olijven, jammie. Of suikerpinda's.

Ely

Ely

08-01-2013 om 20:01

Niet guilty

In de zin van de slanke lijn ofzo maar een hap die voor de rest helemaal niet in mijn eetpatroon past: huzarensalade. Zo'n vieze, van het tankstation. Te smerig maar af en toe zó lekker ;)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

bibi63

bibi63

08-01-2013 om 21:01

Chocotof en

Oei, een heel lijstje heb ik (maar ik beheers me meestal....):
Chocotof dus, heerlijk, en harde, taaie droptoffee.
Kaassoufflee
Hele oude, sterk ruikende en uitlopende wit of rood schimmelkaas als camenbert/brie en epoisse.
pizza met bolognese saus en extra rode peper en ui
Bastognekoeken

Ik stop, het water loopt in m'n mond.

Bibi

Bijna al het bovenstaande

en daarbij nog; trekdroppen in combinatie met zwartwitknotsen, een hele zak van die dubbele spekken, bitterkoekjes en als klap op de vuurpijl 2 speculaasjes met boter ertussen! En dat keer 6, dan heb ik er genoeg van. Dan snak ik naar een sinaasappel. Meestal is dit als ik ongesteld moet worden, dan ben ik inderdaad in staat om cake te maken maar dan worden het een paar kleine cakejes omdat het beslag al op is...

Overigens, na een paar dagen dit eetpatroon schakel ik gemakkelijk weer over op gezond. Tot de volgende PMS-periode.

Coya

Tink

Tink

08-01-2013 om 23:01

Oooh ik weet er nog een paar

Een warme verse appelflap van een goeie bakker.
Monchoutaart! Wie noemde dat? Al in geen ééuwen op, en eigenlijk helemaal niet goed voor mij, maar oei wat lekker.
En van die ronde koeken met ietsje kokos erin en een laagje witte suiker bovenop, volgens mij heten ze Sneeuwwitjes. #smul
(Zoetekauw?? Hoezo zoetekauw? )

Tink

Tink

08-01-2013 om 23:01

Enne

Drop. Ook foei, maar wel erg lekker.
Cake- en ander zoet beslag/deeg is altijd veel lekkerder dan het baksel zelf, waarom bakken we het nog!
En qua gekke combi: een dropje eten en dan een kop hete thee erbij, klinkt idioot maar dat is dan zó lekker ;)

Marjolein

Marjolein

08-01-2013 om 23:01

Oja!

wit brood met roomboter en hagelslag, nog een laagje, nog een laagje, nog een witte boterham: taartje!
en brood met pindakaas met plakjes komkommer
Brood met kaas en tomaat met zout peper en veel mayonaise.
moorkoppen
warm uienstokbrood van de bakker
Satékroketten van Van Dobben
ik kan nog uren doorgaan, ben net begonnen met lijnen

Fiorucci

Fiorucci

09-01-2013 om 07:01

En....

Mc Kroket, en de Whopper van Burger King....

Kaas met mayo

Een stuk afgesneden kaas en dan in de mayonaisepot.
Mmmm en voor chocolade kan ook warm lopen. In elke vorm trouwens...
En héél soms ga ik een beetje 'stiekum' patat eten in de patatzaak met heel veel mayonaise. Het liefste om 12.00 uur....i.p.v. een boterham.
Niet dat ik me 'schuldig' voel qua eten, maar ik vind het géén goed voorbeeld voor mijn kinderen :)
Maar ach, zulke dingen doen moeders toch noóit?
groeten albana

Clo

Clo

09-01-2013 om 09:01

Rocky road

Witte chocolade smelten, verkruimelde koekjes, pinda's en mini marshmallows erdoor, afkoelen.... hmmmmmm!
En Aldi melkchocolade in mijn warme melk gedoopt.
En zuur snoep.
En chips in whiskey- of knoflooksaus.
En als ik ongesteld ben is het allemaal keer tien natuurlijk!

Oh albana!

Mijn kinderen worden kotsmisselijk als ik het doe, maar weinig snacks zo lekker als een opgerolde plak kaas met lekker veel zaanse mayo uit een tube ertussen.

Verder vind ik bijna alles wat hierboven genoemd wordt lekker. Zoet, hartig, maakt niet uit. Die schuimblokken! Da's gewoon samengeperste poedersuiker met kleur- en smaakstoffen, maar zo lekker.

skik

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-01-2013 om 10:01

Wat een fout fout fout draadje

Ik heb de eerste paar bijdragen gelezen, maar ben er daarna maar gauw mee gestopt. Krijg ik allemaal foute ideeën van :-)

Guinevere

Guinevere

09-01-2013 om 10:01

Schuldgevoel

Maar waarom krijgt de meerderheid hier een schuldgevoel van het incidenteel eten van al dat lekkers? Of waarom beschouwen jullie het als "fout" of een stiekum genoegen? Je mag toch wel eens ergens van genieten, of hebben jullie dan ergens een stemmetje dat "foeifoei" zegt?

Hier niet

Doorgaans let ik wel een beetje op en alsnik nu bijv een heel pak koekjes leegeet, word ik er een beetje beroerd van. De behoefte om echt te vreten is minder dus dan kan t af en toe wel.

heel af en toe haal ik lekker voor mezelf alleen een gebakje. Nou heb ik een banketbakker in de straat dus dat was in het begin iets te verleidelijk.

Nadeel is dat ik inmiddels goedkopere taart niet lekker vindt, de smaak is echt minder (gebak van hema en supermarkten etc)

Schuldgevoel (2)

Die gedachte van Guinevere had ik ook: waarom zou je een schuldgevoel moeten hebben als je iets lekkers eet? Het doet me erg calvinistisch aan eigenlijk.
Onze zuiderburen gaan hier heel anders mee om volgens mij. Ik herinner me een bezoekje aan een café in Antwerpen waar iemand aan het tafeltje naast mij koffie met een enorme bonbon bestelde (kom, hoe heten die ook weer: echt het formaat van een klein taartje zeg maar). En een half uurtje later bestelde ze weer precies hetzelfde. En ze at het met smaak op...
Dat soort dingen zou in een Nederlands café dus nooit kunnen volgens mij. Alleen al uit angst voor de afkeurende blikken van je buren. Volgens mij is "guilty pleasure" (in relatie tot eten althans) bij uitstek een Nederlandse uitvinding.
n@nny

Fiorucci

Fiorucci

09-01-2013 om 13:01

Geen schuldgevoel

Nee, geen last van, ik geniet gewoon!

sinaasapppel

sinaasapppel

09-01-2013 om 14:01

Kinderen

Zoals ik al schreef heb ik ook geen schuldgevoel als ik iets eet wat ik heel erg lekker vind, maar dat niet 'gezond' is. Wat ik me afvraag : mogen jullie kinderen dan wel snoepen, hebben zij niet de neiging om dat stiekem te doen, net als hun moeders ?

Nanny

"Volgens mij is "guilty pleasure" (in relatie tot eten althans) bij uitstek een Nederlandse uitvinding."

Denk ik niet. Dan zou het wel 'genant pleziertje' hebben geheten. ;0)

Ik voel me ook niet schuldig als ik een hele verpakking noga met chocoladelaagje heb leeggegeten, maar ik heb wel vaak spijt achteraf. Eigenlijk zijn 16 noga'tjes niet veel lekkerder dan 3, en het zijn wel 17.000 kcal.

skik

An

An

09-01-2013 om 15:01

Toch guilty :-)

Ik vind aangemaakt rauw gehakt errug lekker (ben ik nu raar?) en als we gehaktballen eten dan moet ik mij beheersen om een groot deel al niet rauw naar binnen te werken. Ik voel mij dan best schuldig :-(

neteret mut

neteret mut

09-01-2013 om 16:01

maandag nog gehakt gegeten, en toen er bleef er een half hapje over na het draaien vd ballen. Teveel om tegen een andere bal aan te plakken en te veel te weinig voor een aparte bal. Dat heb ik met veel plezier toch maar rauw opgegeten, iets wat ik als kind wel vaker deed en nu toch echt veel minder.
En schuldig, niet omdat ik het lekker vind maar omdat het dan iets is dat veel calorieen bevat en ik al te zwaar ben.

Schuldig

Ja, ik voel me wel schuldig als ik zo'n reep naar binnen werk. Ik voel de calorieën als het ware maar m'n kont gaan. En ik word er misselijk van.

Van het eten van rauw gehakt kun je trouwens wormen krijgen, brrr. Heb ik onthouden uit een interview met de schrijver van De Helaasheid der dingen (ben z'n naam even kwijt). Daar stond het thuis uit lamzakkerigheid dagelijks op het menu.

Chris

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.