Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

MerelR

MerelR

07-05-2018 om 19:05

Wat eten jullie met dit warme weer?

Ik ben benieuwd wat jullie 's avonds serveren als het zo warm is overdag. Wij hebben net een pastasalade met tonijn, sla en peultjes op. Wat aten jullie?


Kaaskopje

Kaaskopje

08-05-2018 om 19:05

Ik biecht eerlijk op

dat wij vandaag voor het gemak hebben gekozen. Maar ik dan wel in een niet standaard variant. Kant en klare salade. Zó makkelijk met dit soort weer! Ik had Marokkaanse salade met couscous, kip en meer wat het typisch Marokkaans doet smaken. Man had tonijn-salade. Allebei blij. Dochter moet zich vandaag ook zelf bedruipen. Als ik een dag makkelijk wil, ga ik niet voor haar de keuken in. Dus die komt zo denk ik thuis met curry.

stamppot andijvie

Wij hebben vandaag stamppot andijvie gegeten met een gehaktbal. Niet echt zomers maar ik kan ook in iets warme temperaturen erg genieten van een stamppot.
Gisteren hadden we vis, gebakken aardappels, wortels, doperwten en sla.
De dag voor barbecue.
Zo warm is het trouwens toch helemaal niet?

rode krullenbol

rode krullenbol

08-05-2018 om 22:05

Helaas ...

Vandaag geen andijviestamppot met een gehaktbal, maar volkoren boterhammen met kaas, vanwege een lange fietstocht door de duinen langs de Nederlandse kust. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen!

bieb63

bieb63

08-05-2018 om 23:05

Kaaskopje

Je moet idd zomerbieten hebben.
Ik heb het alvolgt gedaan en dat gaf een heerlijke intense smask. Per biet een stuk alu folie. Met schil en al er op leggen (loof eraf natuurlijk en een klein sukje van het kontje). Wat perper, zou en tijm erover strooien, dan wat balsamico azijn en goede olijfolie. Dichtvouwen. Ca 1 uur en een kwarier in de oven (hete lucht ca. 165 gr, andrrs 180 gr). Prik ze daarna asn eenvork en het schilletje krijg je er dan zo af. In zn geheel op de borden. En dan met een lekker stukje vlees of vis.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-05-2018 om 11:05

Bieb

Oh, klinkt lekker! Maarten at die bietjes ook heel basic, gewoon zonder toevoegingen dus. Ik vind jou recept interessanter .

Ava

Ava

11-05-2018 om 15:05

Klinkt goed

die Gazpacho alleen zo veel werk, vind ik altijd. Ben er rustig een uur of 2 mee bezig (ondertussen recept kwijt). Of heb jij een makkelijk(er) recept?

Wat wij wel eens eten is shakshuka met warm weer. Vanavond twijfel ik tussen kip met râs el hânoet kruiden met lekker veel groenten of gevulde komkommer (cucumber subs) en wraps met arabisch brood.

Tango

Tango

11-05-2018 om 20:05

Tjonge zeg

Ik zie hier weer dingen langskomen waar ik echt nog nooit van heb gehoord: Gazpacho, Shakshuka. En dan Poke Bowl, ik moet dan meteen aan Pokemon denken maar heeft daar vast niets mee te maken. Ik zal eens gaan googlen want heb echt geen idee wat het allemaal is.
Wij waren afgelopen week op vakantie en dan kook ik nooit uitgebreid. Overigens wel gewoon warm. Maandag hadden we pasta met groenten en tonijn. Dinsdag boontjes, krielaardappeltjes en kip en woensdag omelet met allerlei groenten (paprika, champignons, tomaat, spinazie etc.) naar keuze erdoor. Brood erbij. Allemaal lekker snel klaar. Daar gaat met warm weer ook wel mijn voorkeur naar uit, niet te lang in de keuken staan.
Vandaag weer thuis en nu pasta met spinazie gegeten, ook weer snel klaar.
Verder maak ik met warm weer ook weleens pastasalade met van alles erdoorheen. En natuurlijk gaat regelmatig de barbecue aan.

bieb63

bieb63

12-05-2018 om 12:05

Kaaskopje

Je kan het ook nog anders doen. De zomerbieten schillen en in parten snijden. Dan op een bakplaat leggen op bakpapier evt met parten ui erbij. Hierover peper, zout, tijm, balsamico en olijfolie (of andere kruiden). En roosteren maar tot de partjes biet gaar zijn. Nog intenser van smaak. Maar de hele biet in alufolie geeft de meest intense aardse biet smaak.

Ellie

Ellie

13-05-2018 om 10:05

Sla

Wij gaan vaak aan de sla (afwisseling van soort) daarbij gebakken of gekookte aardappelen en een eitje. Soms een gehaktbal erbij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.