Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

Josephine

Josephine

05-10-2015 om 11:10

vegetarische recepten die wat normaler zijn


Charis

Charis

13-10-2015 om 20:10

Noet

In mijn exemplaar staat op blz. 43 het recept van Spoufflé van spinazie, penne en kaas. Klinkt ook heel lekker, maar dat is geen stoofpot . Op blz. 30 staat een Noord-Afrikaanse stoofpot van pompoen en kikkererwten, is dat misschien de stoofpot die je bedoelt?

Noet

Noet

13-10-2015 om 20:10

die bedoel ik, die spouflee is heerlijk maar veel werk en te weinig als maaltijd voor 4, :-)

Noet

Noet

13-10-2015 om 21:10

en 29

Is dat recept met aubergine en sperziebonen.

Verder zijn bij ons inmiddels aan de standaard toegevoegd:

Blz 351 is warm en koud erg lekker (aubergines en aardappels uit de oven)

En 349 vind mijn dochter ook heel lekker (gevulde paprika met aardappels, feta en pesto)

307 caponata

300 humus van bietjes en walnoot

222spercibonen, nieuwe aardappels en olijven

122 avocado met grapefruit en chilipepers was geen succes

86 panzanella weer wel

En de couscous salade op 231 is inmiddels een van de favoriete recepten op mijn werk.

Ik probeer elke week een nieuw gerecht uit dit boek te koken momenteel.

bieb63

bieb63

13-10-2015 om 21:10

ook erg lekker:

Plakjes aubergine grillen (liefst in contactgrill, anders grillpan, zo min mogelijk vet, want dat wordt alleen maar opgeslurpt door de aubergine). Een tomatensaus maken (uitje en knoflook fruiten, bliktomaten en kruiden, oregano, tijm e.d mee koken, peper, zout, en beetje laten indampen tot saus, evt. nog stukjes gedroogde tomaat mee laten sudderen). Mozzarella in plakjes snijden. In ovenschaal een laag aubergine, een laag tomatensaus en daarop plakjes mozzarella, dan weer een laag aubergine, tomatensaus en mozzarella. Daarover nog wat geraspte parmezaan. Half uurtje in de oven (eerste helft alufolie erover).

Krullevaar

Krullevaar

13-10-2015 om 22:10

snap het ook niet

Ja dat recept van bieb is ook erg lekker en maak ik regelmatig. Ik ben geen vegetarier maar een wel regelmatig vegetarisch (dus geen vlees en vis ). Ik snap helemaal niet waarom dit ingewikkeld zou moeten zijn en ga ook zeker niet aan de slag met vleesvervangers e.d. Je moet alleen af stappen van de aardappel/vlees/groenten hap. Je kan geweldig goede vegetarische pasta's of oosterse gerechten maken. Niks ingewikkelds aan.

bieb63

bieb63

13-10-2015 om 23:10

Krulevaar

Idem als jij. Dat bedoel ik.

Josephine

Josephine

14-10-2015 om 08:10

sommige ingredienten

Zoals ik in mijn begin post al schrijf vinden we sommige dingen gewoonweg niet lekker, vaak die 'apartere' dingen uit vegetarische gerechten. Kikkererwten bijvoorbeeld. Maar ook couscous (wat helemaal niet zo raar is hoor) of bulgur of Quinoa.... de structuur hiervan brrr... humus...vind ik ook al niet lekker ;-(((
Tofu, nog nooit lekker gevonden, veel te zacht en sponzig (en dan heb ik ze nog wel krokant gebakken (alleen het buitenste laagje is dat dan)
En dan zit ik nog met een zoon die griezelt van champignons en aubergine (wat dochter en ik heerlijk vinden)
Dus ik maak lasagne op de normale manier, maar dan zonder gehakt. En dat doe ik met de meeste gerechten dan maar zo, gewoon zoals altijd maar dan het vlees weglaten. Nu wil ik wel eens wat nieuwere recepten, maar dan niet al te 'raar'... want regelmatig zit er dan iets in wat we juist niet zo graag eten.

Hanne.

Hanne.

14-10-2015 om 08:10

raar is ook betrekkelijk

Raar is natuurlijk ook maar betrekkelijk. De dingen die jij 'apart|raar' vindt zijn de dingen die hier dagelijks (we eten niet standaard vegetarisch) op tafel staan.

Een gekookte aardappel. Dat vinden wij 'raar'.

Maar goed, daar ben jij natuurlijk niet mee geholpen. Misschien kan je gebruik maken van de vega recepten die je vindt, maar de 'rare' ingrediënten vervangen door iets wat je wel lekker vindt. Couscous en Quinoa/Bulgur kan je bv vervangen door rijst. En kikkererwten/linzen door bonen. Dan kom je ook al een heel eind.

Gewoon het vlees weglaten is uiteraard ook een optie, maar als je dat 7 dagen per week gaat doen zou ik toch de voedingswaardes eens goed in de gaten gaan houden.

Josephine

Josephine

14-10-2015 om 10:10

Klopt natuurlijk Hanne

Klopt natuurlijk Hanne, daarom zette ik het ook al tussen 'haakjes' ..... Ik probeer inderdaad de 'rare' dingen al wel te vervangen...en hoopte daarom op wat meer 'gewone' (ook relatief) recepten. En noemde ook de dingen op die ik liever niet tegenkom, alhoewel ik soms best weer eens een variant wil uittesten. (tot gruwel van mijn zoon, die echt niet een paar dagen achter elkaar onze experimenten trekt en aan de broodjes pindakaas zit) ik eet het altijd wel op, maar vind het vaak toch tegenvallen.
We zijn in ieder geval wel dol op groente en eten daar dagelijks voldoende van en doe hier en daar een eitje bij of wat noten erdoorheen.

Voedingswaarden en heel gewoon eten

Voorbeelden van heel gewoon eten zonder 'rare' vegadingen maar met voldoende voedingsstoffen zijn gewone lasagne zonder gehakt maar met wat extra geraspte kaas, bami of nasi met roerei in plaats van kip, chili zonder gehakt. Door de kaas, het ei en de peulvruchten in die maaltijden krijg je je ijzer en eiwitten die je anders uit vlees had gehaald ook binnen.

skik

Krullevaar

Krullevaar

14-10-2015 om 10:10

Josephine

Je hoeft toch helemaal geen quinoa of bulgur te gebruiken. Kies gewoon pasta of rijst, ik neem aan dat jullie dat niet als 'raar' beschouwen. Ja jullie smaken beperken de keuze, maar dat is je eigen voorkeur.

Lucerna

Lucerna

14-10-2015 om 10:10

Josephine

Maar begrijp ik nu goed dat jij min of meer volledig vegetarisch wilt gaan koken, omdat je één vegetariër in huis hebt? Ik heb ook één vegetariër in huis. En dus eten wij af en toe volledig vegetarisch (bijvoorbeeld eenpansgerechten), een paar dagen per week gewoon vleesloos (wat we toch al deden) en die paar weekdagen dat we vlees of vis eten, heb ik een vleesvervanger naar de smaak van de vegetariër. Dat is prima te doen.

Josephine

Josephine

14-10-2015 om 15:10

we rommelen wat aan

Dochter eet niet iedere dag thuis, i.v.m. werk, dus dan eten we gewoon vlees (zoon en ik) en verder wil ik dus wel wat leuke nieuwe dingetjes maken. En ook best een keer iets 'raars' proberen (hahaha excuus het is natuurlijk niet raar, maar even zonder opsomming van alle wat alternatieve nieuwigheden (voor ons) te noemen)

Beetje raar

Pasta met diepvriesspinazie, verkruimelde zachte geitenkaas, pijnboompitten en reepjes zongedroogde tomaat.

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.