Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

Eva

Eva

09-03-2015 om 22:03

Standaard chocopasta en/of chocoladehagel in huis?


Mango

Mango

16-03-2015 om 11:03

hahaha zag t ook

"ik begin de dag met brood met pure hagelslag, al decennia lang. Ik denk dat afwisseling belangrijk is"

Hij's leuk

Mona

Mona

16-03-2015 om 12:03

meestal wel

Hier is meestal wel hagelslag in huis, soms ook chocopasta, maar het wordt niet zoveel gegeten. Hier hebben ze liever pindakaas, of kaas, of filet americain (dat is vaak wel als eerste op)
Ze mogen/mochten altijd op brood doen waar ze zin in hebben (kinderen zijn al grote pubers) hier was nooit de regel eerst hartig en daarna zoet beleg.
Zelf ben ik opgegroeid met witbrood en hagelslag en mocht ik zoveel cola drinken als ik wilde....en ach ik ben nog steeds slank en heb er uiteindelijk alsnog een gezonde eetgewoonte op nagehouden, want na al dat zoet in mijn jeugd ben ik nu heel erg dol op groentes bijvoorbeeld. Geen snoep of taart voor mij (ja heeeeel soms) maar eigenlijk vind ik er niet veel aan, chocolade ook niet.

Fiorucci

Fiorucci

16-03-2015 om 19:03

Haha

Ja, klinkt tegenstrijdig maar hey, er is nog zoiets als lunch, nietwaar?

Barvaux

Barvaux

16-03-2015 om 20:03

tuurlijk fio

Dat zeg ik ook altijd... er komt nog lunch maar het stond er wel grappig!

Fiorucci

Fiorucci

19-03-2015 om 09:03

Barvaux

Ik denk altijd van alles en schrijf maar de helft op..;))
Maar ik bedoel dus dat ik weliswaar eenzijdig ontbijt, maar gevarieerd lunch. Ik snap de hetze tegen zoet beleg nooit zo, als je weet dat teveel kaas en vleeswaren ook niet goed is. Mijn (chinese) schoondochter vindt dit soort discussies erg vermakelijk en erg hollands. Zij ontbijt en lunched met noedels, rijst, veel ei, vlees, bosui en dat soort dingen. Ik heb nog nooit zoveel eieren gekocht.
(Ze woont bij ons in huis)

Barvaux

Barvaux

19-03-2015 om 18:03

Dacht je dat ik je niet begreep?

Ik ontbijt alleen maar zoet dus ik ben die hetze niet begonnen hoor...

Fiorucci

Fiorucci

20-03-2015 om 09:03

Barvaux

Dat zeg ik toch ook niet?

Ad Hombre

Ad Hombre

20-03-2015 om 10:03

Moni

"Ze willen allebei het liefst pure hagelslag van De Ruijter. Die smaakt het meest naar chocola. Dat vind ik dan wel bemoedigend. Ze zijn afgestapt van melkchocola, ook bij repen. Bij repen eten ze het liefst chocola van 72% cacao. Dat scheelt weer suiker Maar nog belangrijker, ze gaan voor smaak."

Complimenten aan de pubers! Ik heb wel eens de indruk dat puur steeds zeldzamer wordt ten koste van melk of zelfs 'witte' cholola (witte chocola is geen chocola!). Blij dat er nog een jong tegengeluid is.

Daarentegen kun je nu wel af en toe heel bittere chocola kopen. Laatst had mijn vriendin er zelfs een die mij te ver ging!

Moni

Moni

20-03-2015 om 11:03

Kookles op school

Toen jongste in groep 8 zat, heb ik drie kook/smaaklessen mogen geven als één van de workshops voor de hele school. We hebben bijvoorbeeld smeerkaas gemaakt en chocopasta. Elk gerecht werd gemaakt in drie varianten. Voor zowel de smeerkaas als de chocopasta gold dat ze bij het proeven de sterkste variant het lekkers vonden. En dat terwijl de meeste kinderen zeiden altijd jong belegen kaas te eten en melkchocolade. Ze waren alleen niet gewend om te proeven en te vergelijken. (het ging om kinderen vanaf groep 5)

Anne Carin

Anne Carin

20-03-2015 om 14:03

Haha hier niet!

Ik koop zelden chocopasta of hagelslag. Manlief eet alleen maar kaas op brood en zoonlief kaas, kipfilet en pindakaas. Ikzelf ben van de kipfilet en appelstroop!

Sterk smakende kaas

Mijn kinderen waren nooit fan van jonge kaas. Hadden we lekkere belegen kaas (Stolwijker of een andere pittig/bittere kaas) gekocht, zegt de kaasverkoper tegen de kinderen: jullie nog een lekker stukje kaas? Dan riepen de kinderen altijd: als het maar geen jonge kaas is! En dan was zo'n kaasverkoper verbaasd dat ze dat lekker vonden. Terwijl ik ze opvoedde met zijn eigen lekkere kazen, ik kocht nooit jonge kaas bij hem.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.