

Huis, Tuin en Keuken
U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

skik
17-01-2019 om 21:01
Niks te snaaien in huis
Soms heb je gewoon trek om iets te snaaien maar is er niks in huis. Tenminste, geen 'officiele' snacks zoals koekjes, chocola of chips. Dan moet je wát natuurlijk een ga je op zoek in al je keukenkastjes. Vandaar dat ik nu een bakje sukade zit. Verrassend lekker moet ik zeggen, zoet maar toch ook fris. Ik eet het wel met een theelepeltje want het is nogal plakkerig. Wat eten jullie in zo'n bui als er niks meer is?
skik

Kaaskopje
23-01-2019 om 10:01
Jasmijn
Er lijkt en blijkt een misverstand ontstaan te zijn door een autocorrectie'dingetje'wat later alsnog verbeterd is, maar niet opgemerkt is door o.a. mijzelf. Als er meteen wafels gestaan had, was er denk ik niets over gezegd.

Kaaskopje
23-01-2019 om 10:01
Jackie
Ik bleef ook steken in een gistproduct. En daar dan een lekkere hap van... brrrr... Maar dat is dus niet het geval, weer wat geleerd .

Flavia
23-01-2019 om 11:01
gist
Gistproducten zitten in heel veel producten. Het wordt gebruikt als natuurlijke smaakmaker, denk je chips denk je gist.
Door een thermische behandeling kun je het allerlei smaakprofielen geven.

Emmawee
23-01-2019 om 12:01
#37
In #37 heeft Skik het over rijsttafel. Dat staat er gewoon nog. Overduidelijk een autocorrectiefoutje. Ik moest er in #38 om lachen.

Emmawee
23-01-2019 om 12:01
Marmite
Vind ik ook erg lekker op een rijstwafel. Zeker met een klein beetje echte boter eronder, voldoet het prima bij snaaibehoefte. Edelgistvlokken moet ik altijd nog eens proberen. Ik vermoed dat ik het erg lekker vind.

mijk
23-01-2019 om 15:01
het klonk vooral heel erg gezond
die rijstwafel met edelgistvlokken en ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch fijn vindt om te weten dat ik niet de enige op dit form ben die wel eens onbedwingbare trek in iets kan hebben en daar dan ook nog wel eens aan toegeeft.
Mijk
Die uitjes zijn natuurlijk eigenlijk voor bij mijn rijsttafel

Stelle
23-01-2019 om 15:01
Kaaskopje
Ik snap niet wat je bedoelt, waarom zou iemand ergens aan mee moeten doen??
Wordt dat zo ervaren dan, als iemand het over een bijv vegetarische keuken heeft? Ik snap ut echt niet hoor.

Stelle
23-01-2019 om 15:01
Maar blijkbaar
wordt iets als edelgistvlokken geassocieerd met gezond (alsof dat perse het tegenovergestelde is van lekkere keuken??) dat snap ik dan wel weer.
Ik associeer het met minder of geen vlees.

Yanea
23-01-2019 om 17:01
Ik vond de verschrijving juist erg grappig. Eerst een hele rijstTafel maken, met kruidige sauzen en veel gemarineerd vlees, en dan voor de gezonde twist wat edelgistvlokken erover strooien. Ik zie het voor me ;-)
Overigens eet ik al een eeuwigheid vegetarisch, maar volgens mij heb ik nog nooit edelgistvlokken gebruikt.

skik
23-01-2019 om 17:01
Edelgistvlokken
Heb dat even gegoogeld, ziet er uit als dat wat er achter blijft op de vloer nadat je eelt van je voeten verwijderd hebt.
En Ik bedoelde inderdaad rijstwafel
skik

Temet
24-01-2019 om 15:01
Stelle
Ik associeer edelgistvlokken inderdaad met de veganistische keuken, want vziw worden ze vooral gebruikt als vervanging van dingen als gerapste kaas. Dus denk ik dan: er is geen reden om die dingen in huis te halen als je geen veganist bent.Ben je wel vegetariër maar geen veganist, dan kan je immers net zo goed geraspte kaas nemen.
Veganistisch Indonesisch/Indisch koken is lastig: trassi is in heel veel gerechten een belangrijke smaakmaker. En daar is toch echt niets veganistisch aan (of zelfs vegetarisch).
Dus dat ik zou denken dat edelgist gezond is en gezond niet lekker, dat maak je er zelf van. Ik denk dat edelgist = veganist, Indisch = niet veganist, dat was het meer.
Groeten,
Temet

Flavia
24-01-2019 om 15:01
Temet
kaas is pas vegetarisch als het er op staat.
Veel van het gebruikte stremsel is van dierlijke oorspong want goedkoper dan de microbiele stremsels die als bijkomend nadeel in sommige gevallen ook nog geproduceerd zijn met genetisch gemodificeerde microben.
Dus ook als vegetarier zijn edelgistvlokken een goede toevoeging, zeker voor de wat strictere vegetariers.

mijk
24-01-2019 om 15:01
Temet
ik maakte voor vegetarische vriendin ooit een heerlijke Gado Gado. Ik zei haar ik moet alleen de satesaus nog even aanpassen.. Zij: doe maar niet. Ik: maar er zit tras..... Zij: niemand vertellen maar het is met trassie veel lekkerder. Ze heeft gelijk natuurlijk
Mijk
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.