

Huis, Tuin en Keuken
U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

Mariska S.
01-09-2008 om 23:09
Laat thuis: wat eten we? (tips gezocht)
Van een onregelmatige job (voornamelijk late diensten) ben ik deze week overgestapt op een kantoortijden-baan. Rond negen uur beginnen, half zes klaar. Reistijd erbij, en ik ben om half zeven thuis. Dan moet er nog gegeten worden. Eer ik aardappels heb geschild, groenten heb gekookt enzovoort, eten we pas als de kinderen al haast naar bed moeten! Ze (3 en 1 jaar) gaan rond half acht, kwart voor acht naar boven.
Ik zoek dus handige tips voor het eten, om e.e.a. wat soepeler te laten lopen. Ik heb voor morgen het vlees in de koelkast gelegd (dan is het morgen ontdooid) en de aardappels geschild in een bakje in de koelkast gezet (moeten ze dan juist NIET in het water i.v.m. de vitaminen?). Verder heb ik als ideeën:
* Bij macaroni e.d. GROTE portie maken en de rest invriezen.
* Een brood-avondmaaltijd inlassen.
* Onderweg iets halen (duur en soms ongezond?).
Maar misschien hebben jullie nog meer tips. Ik zorg alleen voor de kinderen dus heb geen partner die vooraf al iets aan het eten kan doen. Eerder beginnen met werken zou soms wel kunnen, maar liever niet. Dan kom ik ook met de opvang in de problemen...
Groetjes, Mariska

M Lavell
04-09-2008 om 13:09
Vluggertje?
Guinevere:"Trouwens, als je bij thuiskomt snél parkeert en snél je shirt uittrekt, levert dat ook weer tijdwinst op voor het koken."
Ik stroop wel eens mijn mouwen op voor het koken. Als ik mijn shirt uittrek ben ik bijna klaar voor een vluggertje in de keuken, maar daar krijg ik alleen maar extra honger van. ;-)
Guinevere:"Ik moet echt minimaal een half uur rekenen voor 2 kinderen op 2 lokaties"
Ik zou dat niet sneller kunnen denk ik.
Groet,
Miriam Lavell

Guinevere
04-09-2008 om 14:09
Vluggertje
Haha Miriam, en zo'n vluggertje kost toch ook weer extra tijd! Trouwens ook niet zo geslaagd als je eerst je kinderen hebt opgehaald, die zouden vreemd opkijken...

Mariska S.
06-09-2008 om 14:09
Wow, wat een reacties!
Haha, ja, een nieuwe baan, dan blijft er weinig tijd over om te internetten Maar ik ben blij met de vele reacties en ga ze dit weekend op mijn gemak doornemen.
Voor diegenen die afvragen wat ik gegeten heb deze week... veel brood en ingevroren restjes Later dit weekend hoop ik een langere reactie te kunnen geven!
Groetjes, Mariska

*Sophie*
06-09-2008 om 18:09
De sneller wrappizza!
O jee, ik heb de rest van de draad nog niet gelezen...
Neem zo'n flourwrap (de grote scheelt weer tijd) en doe daar 1 eetlepel (weinig dus, want less is more!) zo uit de pot pastasaus op. Dan beleg je hem met dat wat je lekker vind, bv ham, ananas en kaas en dan schuif je hem 4 minuten onder grill! Of mosterd en tonijn voor de wildebrassen onder ons, hahaha! Kijk en kies en probeer!
Smullen maar!!!
Goed voor de persoonlijke keuzevrijheid en de koelkast opruim!
groetjes, Sophie.

*Sophie*
06-09-2008 om 20:09
O jee
twee foutjes in mijn tekst.....
het gaat natuurlijk over 'de snelle wrappizza' want wat is nou snelleR wrappizza???
Verder is het natuurlijk "...met dat wat je lekker vindT..." (want je zegt ook "wat je lekker loopT, met een T er achter dus).
goed, nu kan ik weer rustig verder, pffft ;-)

Denise
25-09-2008 om 13:09
Tips
Hoi Maris,
Allereerst van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan en huisje!!Weet niet of je dit nog leest maar hier even een aantal tips:
gekookte aardappels kan je best bewaren tot de dag er na,dus als je op een dag wat meer schilt,heb je de dag er na minder te schillen en koken.
Groenten;diepvries-spinazie,diepvries-rode kool,diepvries-spercieboontjes,zelfs bloemkool-roosjes heb je in de diepvries(C1000)Ovenschotel kan je al vast klaarzetten de avond van te voren,zodat je die de volgende dag meteen de oven in kan schuiven als je uit je werk komt.
Vlees kiezen wat snel gaar is,dus van die minute-lapjes,of tartaartjes ,patatdag inlassen met sla,of een pizzadag.
Of kant-en klare pannenkoeken nemen(wel zorgen dat je altijd een pot stroop in huis hebt dan;)),maar kan ook met vers fruit.
En zondagavond een weekmenu opstellen,en je daar ook aan houden.
Wat mijn broer en schoonzus ook altijd doen(zelf ook laat uit het werk)is eerst de kleine meid te eten geven,zij eten pas zelf als C. op bed ligt.
Ik mail je nog binnenkort :)
Liefs,
je nicht
:D

Mariska S.
26-09-2008 om 21:09
Denise en mieke
Heej nicht ik kom een stukje dichter bij je wonen. Nee, niet in de grote stad zelf, maar vlak bij het station van B. Maar als je me binnenkort mailt zal ik je meer vertellen. Mijn hotmail (die heb je als het goed is?) doet het gewoon nog.
Mieke, ik ga je mailen!! Dan ben je voor de scholingsdag vast op de hoogte!
Groetjes, Mariska

Mariska S.
26-09-2008 om 21:09
Iedereen
Nogmaals bedankt voor jullie input! Ik ben er het één en ander aan het uitvissen. Ik ben nog steeds aan het wennen aan mijn nieuwe levensinrichting. Hm, dat klinkt zwaar maar van continuediensten overschakelen naar kantoortijden vereist wat improvisatie Maar het gaat steeds een beetje beter dus kan ik vaker op internet (en OO!!) dan eens per week even een vluggertje...
Groetjes, Mariska

MarSy
29-09-2008 om 23:09
Ook snel is..
.. chili con carne!
Uitje snipperen in de pan met gehakt, pot bonen erbij met sap, paprika, mais, blikje tomatenpuree, zakje kruiden (niet wellen gewoon erdoor) roeren klaar! Ik eet het het liefst met Turks brood, maar met stokbrood is ook lekker.
Ik heb een tijd op een leefgroep gewerkt, dit vond ik het ideale recept: snel klaar en de kinderen vonden het met brood (lekker dopen in de suas) goed te eten!
De overgang van onregelmatig naar regelmatig vond ik ook zwaar, ik had ineens minder tijd! En toen had ik nog geen kind, dus ik kan me voorstellen dat het aanpoten is!
Nog een andere tip: je schrijft dat je je werktijden niet aan kan passen, maar misschien je pauze wel? Je kan ook geen pauze nemen en achter je bureau eten, dan kan je wel om 5 uur naar huis. Bij ons op het werk is dat normaal, als ik echte pauze wil (dus naar buiten ofzo) dan moet ik een half uur langer doorwerken.
Groetjes

sus-anne
30-09-2008 om 14:09
Invriezen miriam
*Ik zie niet heel veel tijdwinst in het invriezen van complete maaltijden. Ze moeten ontdooid worden (kost ook met de magnetron wel even tijd), *
een ingevroren maaltijd kan je ook de avond van te voren in de koelkast zetten,dan is hij ontdooit als je thuis komt en in enkele minuten opgewarmd.

miepmi
13-10-2013 om 13:10
crockpot of oudere kinderen
Wanneer je kinderen boven de 12 hebt kun je die leren koken zodat het op tafel staat wanneer je thuis komt. Onze zoon van 15 kookt 1x per week op zo'n dag.
Verder kun je een misschien een crockpot gebruiken om stoofpotjes in te maken.'s avonds voorbereiden, 's morgens vullen en aanzetten en als je thuiskomt staat er een lekker warm stoofpotje op je te wachten. :-)
Maar dan moet je wel van stoofpotjes houden natuurlijk

Temet
13-10-2013 om 21:10
hier
Omdat mijn partner (praktisch) niet kookt, hij altijd het eerste thuis is en de kinderen bijtijds moeten eten, kook ik gewoonlijk vooruit. Aangezien wij een half Aziatisch huishouden zijn en ik bovendien niet dol ben op gekookte piepers eten wij ontzettend vaak rijst. Die wordt in dubbele hoeveelheden klaargemaakt in de rijstkoker (dat doet mijn partner dan weer), en daarbij gaat dan iets. Dat iets wordt of de dag tevoren gemaakt, of langer van tevoren en dan ingevroren, op de ochtend van de vriezer naar de koelkast verhuisd, en 's avonds gemagnetronneerd, samen met de rijst. Alles wat stooft en smoort kan prima in de vriezer, roerbakzaken niet maar dat is soms nog best tegen opwarmen bestand en kan dus een dag van tevoren worden gemaakt. Nasi goreng kan ook een dag van tevoren. Soep is reuze handig. Pastasaus kan prima in grote hoeveelheden van tevoren worden gemaakt, en de pasta zelf koken kost maar 10 minuten (pasta invriezen doe ik niet, muv -soms - lasagne).
Gekookte groente kan iha best in de magnetron worden opgewarmd zonder dat het daar nou enorm onder lijdt. Er kan sowieso best veel in de magnetron, alleen brood niet en dingen die een knapperig korstje hebben ook niet (daar gaat opwarmen in de oven vaak wel goed, maar die oven moet dan eerst een kwartier voorverwarmen dus dat schiet nou ook weer niet heel erg op)
Groeten,
Temet

Jesse_1
13-10-2013 om 23:10
Eh....
Ik vermoed dat de draadstarters na 5 jaar inmiddels wel een oplossing voor haar probleem heeft ;)

Temet
14-10-2013 om 09:10
o jakkes
Dat vind ik dus echt niet handig van dat nieuwe forum, van die draadjes die uit de dood herrijzen. Soms zie ik dat, maar vaak ook niet...
Groeten,
Temet

miepmi
17-10-2013 om 22:10
niet alleen een oplossing voor de draadstartster
Ik vind hier altijd een hoop handige tips zonder zelf draadstarter te zijn :-)

Emine
18-10-2013 om 18:10
Bovendien....
....vind ik het met dit onderwerp wel begrijpelijk dat je blijvend nieuwe inspiratie nodig hebt.
Mijn snelle keuken: brood met salade en warm vlees. Dit kan gemarineerde kipfilet zijn met knoflook of chilisaus, maar bv ook de giros van de lidl. Een andere snelle keuken: tacochips (die zwarte dorito's, hmmmm!), gehakt rullen met zo'n zakje en een zakje groente. Salade met ui, paprika en komkommer of desnoods een bak hollandse salade van de appie. Schaaltje geraspte kaas en iedereen kan pakken.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.