

Huis, Tuin en Keuken
U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

bieb63
04-07-2017 om 22:07
inspiratie gezocht voor eten aankomende dagen
Eigenlijk een heel simpele vraag: wat eten we vandaag...;-) ?
Voor aankomende dagen heb ik fff wat inspiratie nodig. Belangrijk: er moet lekker wat groente in. En verder lekker (maar dat is persoonlijk....) en niet al te ingewikkeld/tijdrovend. Wel voldoende groente.
Niet al te veel eisen verder wbt ingrediënten, behalve iig geen geitenkaas of orgaanvlees of zeebanket.
Wie biedt??

Pirata
05-07-2017 om 20:07
dat klopt caesar
Dat dat lekker is kan ik beamen. Mijn man maakt dat soms voor mij klaar maar dan uit de oven. Dan ligt de vis onderin de schaal en het preimengsel bovenop.

Caesar
05-07-2017 om 20:07
Pirata
Uit de oven, dat klinkt erg goed! Maar dan met een wat dikkere vis. Kabeljauw wellicht?

Pirata
05-07-2017 om 21:07
dit is 'm
Ja, inderdaad kabeljauw: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=329882
Een heerlijk recept en helemaal niet moeilijk! Ik dacht wel eerst: wat een rare combinatie, maar iédereen hier in huis lust het. Zelfs mijn kinderen die normaal geen prei blieven. Demi-creme fraiche is hier in huis natuurlijk niet "demi" maar gewone creme fraiche (of slagroom).

Dymphne
05-07-2017 om 21:07
Ceasar
Helemaal niks. Maar het moet een naam hebben. Gebakken geraspte bloemkool had ook gekund.

Caesar
05-07-2017 om 21:07
Dymphne
Dat is inderdaad een veel betere naam, want rijst kan ik niet ontdekken in je recept :-)
Bloemkool goreng kan ook.

bieb63
05-07-2017 om 21:07
Caesar
Dat is een goede tip! Ga ik binnenkort maken die nasi variant: kipfilet in stukjes, ui, prei, knoflook, taugé, sambal, ketjap, ketoembar, sereh, djahé, trassi, laos, (heb ik allemaal in huis) en dan ipv rijst, bloemkool rasp mee roerbakken. Goed plan!

AnneJ
05-07-2017 om 22:07
Kinderen hier houden niet van vis dus maak ik het zelden. Maar dan: een gesnipperde ui bakken in de olie. Losgeprakte vis erbij, peper en zout, laurier. In een grote bakpan. Als het allemaal aangebraden is, schuif je de vis naar de helft van de pan. Druppeltje olie erbij op het nu lege vlak, doe je de gekookte gesneden/geraspte bietjes erbij. Nog even flink doorwarmen.
Serveren met aardappelpuree, aardappelen, of stokbrood, rijst, net wat je lekker en makkelijk vind. Scheutje citroen over de vis voor het opdienen.

Forumbeheer Ouders Online
05-07-2017 om 23:07
Berichten verwijderd
Beste Forumdeelnemers,
graag bij het onderwerp blijven en geen onvriendelijkheden plaatsen. De ongepaste berichten zijn verwijderd.
Met vriendelijke groet,
Heidi Sour
------------------------------------------------------
forum@ouders.nl
www.ouders.nl

Jackie
06-07-2017 om 09:07
Caesar
Ik doe dat ook altijd uit de oven. Eigenlijk kan het met van alles: ui+groente naar keus even bakken, beetje roomkaas er doorheen, in de overschaal en dan de vis naar keus (zout+peper en ev. een n olijfolie) er bovenop leggen. Mijn favoriet is ui+champignons met zalm. Wat ik ook wel eens doe is ui+aardappels met wat teentjes knoflook, ook lekker. Ma

Lou
06-07-2017 om 14:07
of met brie
Ook lekker: witte vis met peper en citroen in een ovenschaal, dikke plakken brie erop en in de oven. Gaat heel leuk half smelten en smaakt fijn bij elkaar. De groente moet je er dan wel nog apart bij maken. Bij ons wordt dat meestal een volle salade en een stokbroodje met kruidenboter, of gebakken aardappels.

Anneque
06-07-2017 om 21:07
bieb
Een frietenfittie Dat kreeg ik ervan mee, weet niet of er verder nog wat aan de hand was.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.