Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /var/www/oudersnl/system/core/class_system.php on line 259
inspiratie gezocht voor eten aankomende dagen | Pagina 2 | CJG forum door Ouders.nl
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

bieb63

bieb63

04-07-2017 om 22:07

inspiratie gezocht voor eten aankomende dagen


Pirata

Pirata

05-07-2017 om 20:07

dat klopt caesar

Dat dat lekker is kan ik beamen. Mijn man maakt dat soms voor mij klaar maar dan uit de oven. Dan ligt de vis onderin de schaal en het preimengsel bovenop.

Pirata

Uit de oven, dat klinkt erg goed! Maar dan met een wat dikkere vis. Kabeljauw wellicht?

Pirata

Pirata

05-07-2017 om 21:07

dit is 'm

Ja, inderdaad kabeljauw: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=329882

Een heerlijk recept en helemaal niet moeilijk! Ik dacht wel eerst: wat een rare combinatie, maar iédereen hier in huis lust het. Zelfs mijn kinderen die normaal geen prei blieven. Demi-creme fraiche is hier in huis natuurlijk niet "demi" maar gewone creme fraiche (of slagroom).

Dymphne

Dymphne

05-07-2017 om 21:07

Ceasar

Helemaal niks. Maar het moet een naam hebben. Gebakken geraspte bloemkool had ook gekund.

Dymphne

Dat is inderdaad een veel betere naam, want rijst kan ik niet ontdekken in je recept :-)
Bloemkool goreng kan ook.

bieb63

bieb63

05-07-2017 om 21:07

Caesar

Dat is een goede tip! Ga ik binnenkort maken die nasi variant: kipfilet in stukjes, ui, prei, knoflook, taugé, sambal, ketjap, ketoembar, sereh, djahé, trassi, laos, (heb ik allemaal in huis) en dan ipv rijst, bloemkool rasp mee roerbakken. Goed plan!

Kinderen hier houden niet van vis dus maak ik het zelden. Maar dan: een gesnipperde ui bakken in de olie. Losgeprakte vis erbij, peper en zout, laurier. In een grote bakpan. Als het allemaal aangebraden is, schuif je de vis naar de helft van de pan. Druppeltje olie erbij op het nu lege vlak, doe je de gekookte gesneden/geraspte bietjes erbij. Nog even flink doorwarmen.
Serveren met aardappelpuree, aardappelen, of stokbrood, rijst, net wat je lekker en makkelijk vind. Scheutje citroen over de vis voor het opdienen.

Forumbeheer Ouders Online

Forumbeheer Ouders Online

05-07-2017 om 23:07

Berichten verwijderd

Beste Forumdeelnemers,

graag bij het onderwerp blijven en geen onvriendelijkheden plaatsen. De ongepaste berichten zijn verwijderd.
Met vriendelijke groet,

Heidi Sour

------------------------------------------------------
forum@ouders.nl
www.ouders.nl

Jackie

Zowel de tortellini als de doperwten gingen _in_ de tomatensoep

Jackie

Jackie

06-07-2017 om 09:07

Anneque

Oooh! Helemaal verkeerd begrepen. Klinkt lekker!

Jackie

Jackie

06-07-2017 om 09:07

Caesar

Ik doe dat ook altijd uit de oven. Eigenlijk kan het met van alles: ui+groente naar keus even bakken, beetje roomkaas er doorheen, in de overschaal en dan de vis naar keus (zout+peper en ev. een n olijfolie) er bovenop leggen. Mijn favoriet is ui+champignons met zalm. Wat ik ook wel eens doe is ui+aardappels met wat teentjes knoflook, ook lekker. Ma

Lou

Lou

06-07-2017 om 14:07

of met brie

Ook lekker: witte vis met peper en citroen in een ovenschaal, dikke plakken brie erop en in de oven. Gaat heel leuk half smelten en smaakt fijn bij elkaar. De groente moet je er dan wel nog apart bij maken. Bij ons wordt dat meestal een volle salade en een stokbroodje met kruidenboter, of gebakken aardappels.

bieb63

bieb63

06-07-2017 om 21:07

huh forumbeheer

Waren er ongepaste berichten??? En waarom??? Vaag...

bieb

Een frietenfittie Dat kreeg ik ervan mee, weet niet of er verder nog wat aan de hand was.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.