

Huis, Tuin en Keuken
U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

Iris
23-11-2019 om 15:11
hoofdgerecht kerst sfeer
Ik mag het kerstdiner organiseren, wat ik best leuk vindt maar ik heb wat vragen ter inspiratie. Vooraf doe ik soep, 2e gerechtje is iets kleins geserveerd in een glaasje (koud) en daarna het hoofdgerecht, wat ik in de oven wilde maken. Het is voor 11 personen. Nu heb ik een grote ovenschaal (4 liter) maar als je daarin iets maakt wordt het vaak zo'n rommelige plak op het bord, als je het uitserveert. En kleine ovenschaaltjes heb ik niet (en de soepkommen zijn al in gebruik). Ik zag iets wat ze maken 'en papillotte' in bakpapier, is dat wat? Maar ik kan niets maken met vis, want dat vinden de meesten niet lekker, en ik zie voornamelijk receptjes met vis. (of is dat ook lekker met kip, en is het feestelijk genoeg, of ook een rommeltje als dat dat maakt.
Of anders iets wat ik in bladerdeeg maak en in plakken kan snijden? Wie heeft een ideetje, ik ben niet van de hele grote stukken vlees, los van dat ik dat niet zo heel lekker vind, ben ik bang dat ik daarvoor niet goed genoeg koken kan en dat het dan niet gaar is van binnen bijvoorbeeld.
De rest van de tafel vul ik met kleine bijgerechtjes, salades en pommes duchesse uit de frituurpan (vinden de kinderen lekker)

Tessa
28-11-2019 om 18:11
Flanagan 2
Ik maak het me altijd graag zo makkelijk mogelijk maar soms moet het maar.
Jouw idee is goed maar hij eet geen gevogelte. Maar ik heb al een goede bestemming voor de restjes. Als de kinderen naar hun vader zijn ga ik vadsig op de bank zitten en de hele dag niks doen. En restjes eten ;)

Temet
29-11-2019 om 14:11
Tessa
De aardappelkroketjes uit het supermarktvriesvak kunnen iha ook in de oven. Je zou ze eventueel nog heel even extra kunnen bruinen in een koekenpan met een klein laagje olie, als je dat het opgraven van de friteuse bespaart (het feit dat frituurdingen in de oven kunnen, wil helaas niet altijd zeggen dat dat ook net zo lekker is als uit de frituur).
Als je trouwens een hekel hebt aan een frituurpan kan je ook uitstekend frituren in een wok (of gewone pan, trouwens) met een flinke laag gewone olie -zonnebloem ofzo. Dan kan die frituurpan naar de kringloop (of je bewaart hem voor zoon tot die het huis uitgaat). Handig is dan wel als je zo'n schep hebt om dingen uit de frituur te vissen (ik kocht zo'n ding bij dezelfde chinese winkel waar ook de wok vandaan kwam), een schuimspaan is minder makkelijk.
Groeten,
Temet

Tine Winkel
29-11-2019 om 15:11
frituur - aardappelkroketjes in de oven
daar heb ik toch andere ervaring mee, Temet. De frituur-aardappel-kroketjes van de Plus werden echt niet lekker in de oven, dus ik zou veiligheidshalve een product kiezen dat echt in de oven bereid kan worden. Zo sneu als dit bij je kerstdiner zou mislukken.

Tessa
30-11-2019 om 01:11
Oven
Mijn ervaring is dezelfde als die van Tine Winkel. Ik heb het geprobeerd maar lekker werd het niet. Ach en voor die ene keer. Het is kerst ;)
Dat met die wok heb ik wel eens gedaan met, ik meen, dumplings. Dat gaat inderdaad goed
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.