Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

Ivanka

Ivanka

15-05-2015 om 20:05

brood

Waar halen jullie je brood ? Bij de bakker of supermarkt ?
Ben benieuwd waar het brood het lekkerste is !


Kaaskopje

Kaaskopje

19-05-2015 om 09:05

Jumbo/AH en zelfbakken

Uit gemakzucht bak ik nu ik niet meer werk alleen witbrood, omdat mijn man geen bruin eet. Ik zou mezelf daarvoor echt eens bij de lurven moeten pakken om toch weer apart pompoenbrood voor mijzelf te bakken. Als ik werk neem ik pompoenpittenbrood mee die ik zelf gebakken heb of uit de supermarkt.

Voor het weekend halen we altijd zo'n voordeelzak weekenbolletjes. Nu we het erover hebben, bedenk ik me dat ik weer krentenbrood wil bakken. Ik heb dat nu twee keer gedaan en daar kan supermarkt krentenbrood echt niet aan tippen:-).

Tango

Tango

19-05-2015 om 16:05

Aldi

Hier meestal het tijgervolkoren van de Aldi. 89 cent volgens mij. Niet duur en heel goed te eten. Beter dan het brood van AH of C1000 dat we ook weleens hebben en nog duurder is ook.
We hebben ook weleens donker bruin brood van de Aldi of Speltbrood. Is ook prima.
Bij de Hoogvliet halen we nooit brood omdat we daar de sluiting niet handig vinden. Ik wil altijd zo'n clipsluiting en daar hebben ze zo'n plakbandje dat je niet kan hersluiten. Vind ik zo waardeloos.

moeders

moeders

19-05-2015 om 17:05

Kaaskopje

Heb jij voor mij het recept van je krentenbrood?
Ik bak vaak brood,maar een lekkere mix voor krentenbrood heb ik nog niet.
Ben benieuwd!

Tine Winkel

Tine Winkel

19-05-2015 om 21:05

krentenbrood bij ons is rozijnenbrood

ik ben Kaaskopje dan wel niet, maar ons rozijnenbrood vinden wij zo top, dat we het afgelopen oudjaar hebben gegeten ipv oliebollen.
Ik maak het als gewoon witbrood (of halfom, dus half wit, half volkoren), met als vulling rozijnen en ook nog een theelepeltje kaneel door het deeg. Warm gegeten, met boter en evt. heel dun laagje suiker, je eet echt het hele brood in één keer op.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-05-2015 om 11:05

Ja precies

Witbrood met daaraan toegevoegd krenten of rozijnen (ik doe er eigenlijk ook rozijnen in). Ik heb er zelf 60 gram suiker en een zakje vanillesuiker aan toegevoegd en daarbij een paar keer schudden met de kaneelpot. Dit brood is dus al zoet van zichzelf.

Mijn ervaring is dat dit brood langer 'fris' blijft dan witbrood, door de krenten of rozijnen die erin zitten. Toch vries ik dit net als al het brood in. Voor gebruik éven in de oven, boter erop en mmmmm.... :-)

Kaaskopje

Kaaskopje

20-05-2015 om 11:05

maar ook zonder even in de oven is het heerlijk hoor:-)

Jacquel

Jacquel

21-05-2015 om 14:05

Ekoplaza

Ik houd van zuurdesembrood en haal het daarom bij Ekoplaza of een andere reformwinkel. Op woensdag hebben we de boerenmarkt, daar staat ook een biologische bakker.

Ik heb een keer een zuurdesembrood bij een gewone bakker gehaald. Waardeloos, bleek een gewoon gistbrood met wat zuurdesem voor de smaak. Het lekkere aan zuurdesem vind ik dat het een compact brood is, waarop te kauwen valt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.