Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

U bevindt zich op het algemene (landelijke) CJG-forum.

E

E

09-09-2019 om 09:09

Beschuldigingen uit wraak


Voorkomen of accepteren

'- Zonder OTS is de civiele procedure tegen je ex veel helderder. Je hebt dan "zwart-op-wit" staan dat er geen zorgen zijn over je dochter, geen bedreigingen in haar ontwikkelingen. Het opheffen van de OTS geeft hetzelfde signaal af als seponeren/vrijspraak van die beschuldiging aan jouw adres.'

Een OTS is niet hetzelfde als een beschuldiging aan een van de ouders. Een OTS is gebaseerd op de inschatting dat het kind niet onbelemmerd op kan groeien, bijvoorbeeld doordat beide ouders niet goed met elkaar overweg kunnen.
Aangezien er nog steeds een stevig verschil van mening is tussen beide ouders over de plek waar het kind kan opgroeien schat ik de kans dat er geen OTS komt vrij klein. Je moet dan eigenlijk kunnen aantonen dat beide ouders goedwerkbare afspraken hebben kunnen maken over wat het beste voor dochter is. Het aanspannen van een civiele procedure wijst per definitie op het tegendeel: ouders vechten nog.

'- Als de rechter je ex iets oplegt, dan moet je ex dat ook gewoon doen. Er is niet nog iemand anders (een voogd) die het daar wel of niets mee eens kan zijn.'
Het zou goed zijn om eens een onderzoek te doen naar de vraag hoe vaak gezinsvoogden zich niet aan rechterlijke uitspraken houden. Gezinsvoogden hebben in hun hoofd dat ze werken 'voor het belang van het kind'. En dat gaat boven alles. ook boven rechterlijke uitspraken als zij menen dat die niet in het belang van het kind zijn.

Als je het rapport van de raad voor de kinderbescherming hebt en als je wil voorkomen dat er een OTS komt moet je de zorgen die in dat rapport staan serieus nemen en aantonen dat die zorgen niet meer relevant zijn, omdat je de genoemde problemen hebt opgelost of afspraken hebt gemaakt over een goede oplossing. Je kunt je reactie schriftelijk toevoegen voor de rechtbank. Denk eraan dat de rechters heel weinig tijd hebben om te lezen en geneigd zijn om mee te gaan met de raad. Het zou dus een kort, helder verhaal moeten zijn, waarin je je ex niet zwart maakt, maar alleen spreekt over de zorgen die er zijn rond je kind.

Tsjor

TS heeft maar beperkt invloed op het al dan niet uitspreken van de ots. Als het idee is dat dochter " in haar ontwikkeling wordt bedreigd" en vrijwillige hulp niet wordt geaccepteerd, kan die ots er komen. Als vader reuze meewerkend is, maar moeder staat nergens voor open, kan het best zijn dat die ots er toch komt.

Groeten,

Temet

E

E

14-02-2020 om 22:02

Moederschapsideologie heerst

Beste ouders,

Over mijn zaak:

De RvdK heeft adviseert dat dochter mag nog een dagdeel per week met haar vader in een begeleidende omgang tot het bodemzaak besloten wordt. In dezelfde Rapport van de RvdK staat dat mijn dochter "mist papa" en "wil papa meer zien".

In dezelfde rapport van RvK staat dat Politie concludeerde dat er geen aanwijzingen zijn die duidt op seksuele misbruik van de dochter.

OM seponeert de aangifte van moeder tegen vader over ontucht.

En toch volgens Jongberscherming West in Den Haag en ons jongberschermer Sanne moet ik nog steeds mijn dochter met de begeleiding van een vriend blijven zien tot moeder voelt dat mijn dochter met papa veilig is. Dat gaat heel lang duren. En elke keer moet een vriend van me vanaf Amsterdam meekomen om ons te begeleiden tijdens omgang.

Ik heb geen woorden te beschrijven hoe deze system moeder-blind is een kinderen bloot laat in een "zware geestelijke kindermishandeling" (volgens De Kinderombudsman 2014) die herkend word in kinderpsychologie als Parental Alienation Syndrome (ouderverstoting).

Dat moeder gebruikt haar dochter om de "gehate ex" te straffen en haar dochter voelt de pijn ervan is niet van belang hier. En als je iets niet wil in ogen zien, bestaat niet.

Mijn dochter vroeg me gisteren, "papa waarom kom je me niet halen" ? Ik zeg "ik mag niet andere dagen komen".

Dochter: "Maar ik hou van je, waarom niet komen".

Wat moet ik haar zeggen.... "wacht tot je me zelf gaat me stoten om je levens omgeving waar je opgroeit wil beschermen. En met een bewezen psychische syndroom gaat groeien zonder de liefde van een lief papa"?

Ik heb geen woorden.

E.

Tel even je zegeningen

De aangifte is geseponeerd. Dat was je eerste grote zorg en dat is goed afgelopen.
Je kunt je kind in elk geval 1 dag per week zien. Met iemand erbij, helaas en stom, maar de voorwaarde, daarvan zeg je eerst dat het is ' tot het bodemzaak besloten wordt' en later zeg je ' tot moeder voelt dat dochter veilig is bij papa' . Dat is volgens mij niet hetzelfde.
Wat is de bodemzaak waarover je het hebt?
Ik deel wel met je dat de maatregel van de jeugdbescherming zeer frustrerend is. Er is geen zaak tegen je, dus mogen ze ook niet handelen alsof dat wel zo is. Ze moeten zich eerder afvragen of het kind wel veilig is bij een moeder die haar dochter in zo'n situatie betrekt.
Toch, om eruit te komen kun je een keer je frustratie daarover uiten om daarna serieus te bespreken wat er nodig is om het recht om zelf ook voor je kind te zorgen mogelijk te maken. Wat moet daarvoor gebeuren? Rapportages? Van wie? Hoe lang? Wanneer houdt deze maatregel op? Wie beslist dat, jeugdzorg, moeder of rechter?
Ondertussen zorg je voor een zo ontspannen mogelijke omgang met je kind. Mag je ook met kind naar Amsterdam? Dan kun je de last met je vriend delen. Betaalt jeugdbescherming reiskosten en tijd van je vriend? Liever wel, want dan hebben ze er belang bij dat het snel stopt.

De eerste slag, daar ben je gelukkig doorheen gekomen. Je kunt nu beginnen aan het op- en uitbouwen door te zorgen dat je vertrouwen opbouwt. Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand.

Tsjor

E

E

17-02-2020 om 09:02

Bedankt/ Notulen meetings?

Ik moet wel zeggen dat ik vind steun en comfort en goed advies in al jullie commentaar. Ik ben dankbaar voor ! Bedankt

Ik kreeg "toen die ene dagdeel van een rechter als voorlopige omgangsregeling tot de zaak over de aangifte van moeder (ontucht) besloten wordt. En dat is dus nu gebeurt met het seponeren van de ontuchtzaak van de OM.

Nu dat de Jeugdbescherming bemiddeld (OTS) zeggen ze dat de begeleidende omgang moet in ieder geval blijven tot de moeder een veiliger gevoel krijgt wanneer de dochter met papa is. En dat gaat lang duren want moeder blijft gek gedragen en roept nog steeds alle beschuldigingen rechts en links. Dus ik ga terug naar een rechter om de voorlopige omgangsregeling tot een vaste omgangregeling te zetten.

De jeugdbeschermer wil niet zien de waarheid. Zelfs de RvdK rapport geeft aan dat er geen aanwijzingen op een onveilige situatie tijdens omgang met vader zijn geconstateerd, en adviseert uitbreiding van omgang maar toch met begeleiding (want de ontucht zaak nog niet besloten was op het moment dat de RvdK rapport uit kwam, neem ik aan).

“Er is geen zaak tegen je, dus mogen ze ook niet handelen alsof dat wel zo is. Ze moeten zich eerder afvragen of het kind wel veilig is bij een moeder die haar dochter in zo'n situatie betrekt”
En dat is wat gebeurt in elke meeting met ons jongbeschermer, Tsjor.

Een vraag: Kan ik notulen vragen van ons meetings met moeder en de jeugdbeschermer. Ik kan de notulen zelf maken en sturen ter accordering aan beide partijen (moeder- jeugdbeschermer). Er zijn dingen die tijdens de meeting gezegd worden dat absurd zijn volgens me. En zo kan ik ook de jeugdbeschermer verantwoording laten voelen over een of andere roepingen die ze maakt.

Mvg,

E.

Dossier opvragen

Je kunt wel het dossier opvragen bij de jeugdbescherming, je kunt het inzien en als je een copie wil kunnen ze dat eventueel tegen copieerkosten geven. Maar ze zullen er dingen uithalen, omdat die ove de moeder gaan en jij geen recht hebt op informatie die betrekking heeft op de moeder. Het is dus de vraag of het veel zin heeft.
Zelf een verslag maken van een bespreking, dat verslag opsturen met de mededeling dat, mochten er geen wijzigingen komen binnen 14 dagen je het verslag als vaststaand beschouwt, dat kan wel en dat is ook wel verstandig.

' Nu dat de Jeugdbescherming bemiddeld (OTS) zeggen ze dat de begeleidende omgang moet in ieder geval blijven tot de moeder een veiliger gevoel krijgt wanneer de dochter met papa is.'
Dit is een boterzacht criterium, wat geen recht doen aan het ouderlijk gezag dat jij ook hebt. De jeugdbeschermer zal moeder moeten begeleiden met het gegeven dat zij een onterechte beschuldiging heeft gedaan en dat ze daarvoor geen gehoor heeft gevonden bij de rechter; en dat het kind dus bij vader veilig is. Zij zal dat moeten leren accepteren en daarmee om moeten leren gaan. Dat is de taak van de jeugdbeschermer, die voor de belangen van het kind (niet van de moeder) op moet komen.
Je kunt het eerst proberen bij de jeugdbescherming zelf: ga het gesprek aan, eventueel met ondersteuning van een clientenondersteuner (zoals het AKJ, of een vergelijkbare instelling als zorgbelang).
Mocht dat om allerlei redenen niets oplossen, dan kun je het altijd nog via de rechter proberen.
Jeugdbescherming zit hier echt fout, maar ja, voordat zij een andere kant uit bewegen.... daar kan zelfs de rechtsstaat niet tegenop, helaas.

Tsjor

Lente

Lente

18-02-2020 om 11:02

En een praktisch advies: laat het verslag door iemand nakijken

In wat je schrijft komt de inhoud goed naar voren, maar er zitten wel taalfoutjes in.
Die zou ik eruit laten halen, voordat je het opstuurt. En dat geldt dan ook voor de mail/brief waarmee je het verslag opstuurt.

E

E

18-02-2020 om 11:02

Bedankt

@ Tsjor

bedankt voor je commentaar/advies.
Het lijkt dat je goed kennis van dingen hebt.

MvG,

E.

"totdat moeder een veilig gevoel heeft"

Als het inderdaad zo is dat de jeugdbeschermer heeft gezegd dat de omgang onder begeleiding moet totdat moeder het idee heeft dat het veilig is, dan is dat inderdaad hartstikke fout. Het stimuleert moeder bovendien om te blijven roepen dat het niet veilig is.

Ik weet niet wat er op papier is gezet. Maar ik zou tegen die jeugdbeschermer aangeven (schriftelijk) dat jij van mening bent dat de begeleide omgang nog enige tijd kan doorgaan zodat moeder aan het idee van omgang kan wennen of wat dan ook, maar dat, als nergens uit blijkt dat omgang met jou onveilig is, moeder op een gegeven moment gewoon zal moeten accepteren dat de omgang onbegeleid gaat plaatsvinden. Bespreek met die jeugdbeschermingsmedewerker wat voor tijdsplanning ze voor ogen hebben.

Als de jeugdbeschermer inderdaad zegt en blijft zeggen dat het allemaal alleen maar van moeders gevoel van veiligheid afhangt, dan zou ik of je advocaat vragen dit aan te kaarten, of advies vragen bij het AKJ (dat laatste ligt het meest voor de hand denk ik).

Ik zou inderdaad iemand laten meelezen, niet alleen met wat jij schrijft, maar ook met wat de jeugdbeschermer etc schrijft, zodat je zeker weet dat je alles goed begrijpt.

Sterkte ermee

Groeten,

Temet

E

E

19-02-2020 om 12:02

Ouderschap Blijft Traject

Hallo,

Heeft iemand ervaring/ kennis over deze traject?

We zijn aangemeld om in deze traject mee te doen en hoop ik dat ik daar mijn dochter meer steun gaat krijgen daar in haar zin om vader te zien.

In de GOM rapport van de RvdK in de interview met dochter ze zegt " ik mis papa en wil papa meer zien" en staat op in het rapport ook "vertelt ze uit zichzelf". I alle andere zeggingen van mijn dochter staat ernaast het woord "desgevraagd".

Ik hoop dat in dit traject meer aan haar gaan luisteren want de jeugdbeschermer lijkt maar moeder te luisteren allen.

MvG,

Vangelis

Dit traject wordt ontzettend vaak ingezet in situaties waarin de omgang is vastgelopen bijvoorbeeld omdat moeder aangeeft vader niet te vertrouwen vanwege wat ook maar.

Ik heb geen persoonlijke ervaring met het traject, maar weet wel dat het veel wordt ingezet. Het doel van dit traject is om uiteindelijk een goed lopende omgangsregeling te bereiken. En 'goed' betekent in het algemeen ook: onbegeleide omgang.

Het is erg belangrijk dat je goed meewerkt en op afspraken komt (en als je verhinderd bent, altijd op tijd doorgeven). Het kan wel een kwestie van de lange adem zijn en dat is dan vervelend, maar de grootste kans op een uiteindelijk succes is er toch als je hiermee maar netjes meedoet (ook al vind je misschien niet alles even zinvol). Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je geen vragen zou mogen stellen.

Meer informatie kan je hier vinden: https://www.ouderschapblijft.nl/ouders-en-kinderen/wat-is-ouderschap-blijft

Is al bekend wanneer het traject start?

Groeten,

Temet

E

E

20-02-2020 om 10:02

Ouderschap Blijft Traject

Bedankt voor je advies Temet.

De aanvraag bij Ouderschaap Blijft is bij hun binnen op 24 januari en ze hebben paar maanden wachtlijst (2-4 maanden). Ik hoop dat het z.s.m. gaat beginnen.

Ken je ook een instantie di Intermezzo heet waar mijn dochter is ook aangemeld (Den Haag)?

MvG,

Vangelis

Ken ik niet

Ik ken Intermezzo niet, maar kan het zijn dat dit de hulpverleningsorganisatie is die Ouderschap Blijft uitvoert? Dat traject wordt op meerdere plaatsen aangeboden, door verschillende aanbieders. In Amsterdam door Altra, kan het zijn dat het bij jou Intermezzo is?

Groeten,

Temet

Of het kan een club zijn die jeugdhulp aanbiedt, ik besef nu dat je zegt dat je dochter daar is aangemeld, ik neem dan aan dat dat op advies van die jeugdbeschermer is gebeurd. Dan zouden ze je ook verteld moeten hebben om wat voor soort hulp het gaat.

Groeten,

Temet

Succes

' Het lijkt dat je goed kennis van dingen hebt. ' Helaas heb ik met sommige dingen teveel ervaring. Maar ik heb geen ervaring met ' Ouderschap blijft.' Zoals Temet het omschrijft klinkt het wel goed, het lijkt jou precies te brengen waar je naar zoekt.
Mijn advies: richt je vanaf nu niet meer op je ex en op wat zij doet of nalaat. Richt je op jezelf: hoe gaat het met jou, hoe gaat het met je kind en hoe gaat het met jullie samen.
Verspil niet teveel woorden aan je ex. De toekomst is belangrijk en die toekomst duurt hopelijk nog heel erg lang.

Tsjor

E

E

24-02-2020 om 13:02

Bedankt

Bedankt aan beide (Temet, Tsjor),

Ik ga zeker nu op de toekomst van mijn dochter en mezelf focussen.

Intermetzo (zo is geschreven) is voortaan Pluryn Polikliniek Haaglanden en ze beiden psychologische hulp aan minderjarige die in problemen zitten. We hebben al afspraken daar met moeder samen en jeugdbeschermer en met ons dochter ("speelobservatie"). Ik hoop ook dat ons dochter ook zelf andere afspraken heeft om haar stress te kunnen uitspreken.

www.pluryn.nl

Beste,

Vangelis

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.